YDH- Hizbullah, İsrail Kuzey Birlikleri Komutanı General Gadi Eisenkot’un Hizbullah’ın herhangi bir saldırı düzenlemesi durumunda Lübnan köylerine orantısız güç kullanacakları yönündeki tehdidinin önemsiz olduğunu açıkladı.

 

İsrail’de yayımlanan Jerusalem Post gazetesi, İsrail Kuzey Birlikleri Komutanı General Gadi Eisenkot’un Lübnan köylerine orantısız güç kullanma tehdidinin ardından Hizbullah yetkilileriyle İsrailli generaller arasındaki sözlü savaşın kızıştığını belirterek Hizbullah’ın Güney Lübnan Yetkilisi Şeyh Nebil Kavuk’un Eisenkot’un tehdidinin önemsiz olduğunu söylediğini duyurdu.

 

Hizbullah’ın Güney Lübnan Yetkilisi Şeyh Nebil Kavuk, İsrail Kuzey Birlikleri Komutanı General Gadi Eisenkot’un Hizbullah’ın herhangi bir saldırı düzenlemesi durumunda Lübnan köylerine orantısız güç kullanacakları yönündeki tehdidinin sorulması üzerinde “Direniş, tamamen hazırlıklıdır, İsraillilerin tehdidi bizi korkutmuyor” dedi.

 

“Bu kağıttan kaplanlar, tıpkı 2000 ve 2006 yılındaki zaferlerde olduğu gibi Direniş savaşçılarının elinde yok olacaklardır” diyen Şeyh Nebil Kavuk, Golan ve Şeba Çiftlikleri’nde Lübnan ve Hizbullah bayraklarının dalgalanacağını söyledi.

 

Şeyh Nebil Kavuk, sınırdaki Abbasiye köyünde yaptığı bir konuşmada işgal altındaki Lübnan topraklarının çok yakında kurtarılacağını söylemiş, İsrail Kuzey Birlikleri Komutanı General Gadi Eisenkot ise İsrail’e yönelik herhangi bir saldırı olması durumunda Lübnan köylerine yönelik orantısız güç kullanacakları tehdidinde bulunmuştu.