YDH- Hamas’ın üst düzey liderlerinden Mahmud ez-Zahhar, Mısır’ın Filistin’deki bölünmüşlüğün giderilmesi için getirdiği öneriye prensip olarak olumlu baktıklarını açıkladı.

 

Londra’da yayımlanan el-Kudsu’l- Arabi gazetesine demeç veren Mahmud ez-Zahhar, Hamas’ın Filistin’deki bölünmüşlüğün ortadan kaldırılmasını hedefleyen prensip anlaşmasını kabul ettiğini açıkladı.

 

Mahmud ez-Zahhar, el-Fetih’le bu ayın 25’inde ikili bir toplantı düzenleneceğini belirtti.

 

El-Fetih de uzlaşma yönünde olumlu gelişmelerin bulunduğunu belirterek ayın 25’indeki ikili toplantı konusunda diğer Filistinli grupların onayına da ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

 

Hamas hükümetinin eski Dışişleri Bakanı Mahmud ez-Zahhar, Kahire’de yaptığı açıklamada Mısır İstihbarat servisi Başkanı Ömer Süleyman başkanlığındaki heyetle yaptıkları toplantıda Mısır’ın imzalanması için çaba gösterdiği anlaşma maddelerini kabul ettiklerini belirtti.

 

Anlaşmanın imzalanmasından sonra yeni bir hükümetin kurulacağını belirten Mahmud ez-Zahhar, anlaşma maddelerinin hükümetin kurulmasından sonra Filistin güvenlik servisinin ve FKÖ’nün yeniden yapılandırılmasını da öngördüğünü açıkladı.

 

Hamas’la el-Fetih’in 25 Ekim’de yapacakları toplantıda anlaşmanın uygulanması konusunu ele alacakları bildirildi.