El-Fetih Mısır yönetiminin gözetiminde Hamas’la yapılacak görüşmeler için herhangi Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
FİLİSTİN
10 Kasım 2008 · 01:00

El-Fetih Mısır yönetiminin gözetiminde Hamas’la yapılacak görüşmeler için herhangi

YDH- El-Fetih Mısır yönetiminin gözetiminde Hamas’la yapılacak görüşmeler için herhangi bir süre tayin edilmediğini açıkladı.

YDH- El-Fetih Mısır yönetiminin gözetiminde Hamas’la yapılacak görüşmeler için herhangi bir süre tayin edilmediğini açıkladı.

 

Hamas üst düzey yetkililerinden Mahmud ez-Zahhar’ın el-Fetih’le Hamas arasında 25 Ekim’de müzakereler başlayacağını açıklamasına rağmen, el-Fetih görüşme konusunda belli bir zaman tayin edilmediğini açıkladı.

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan el-Fetih Sözcülerinden Fehmi Zuarir, görüşme öncesinde taahhütlerde bulunulması gerektiğini belirterek “Hamas, Mısır aracılığıyla el-Fetih’ten ikili görüşme talebinde bulunduysa da şu ana kadar bu konuda resmi bir karar alınmadı” dedi.

 

Hamas’ı Gazze’deki güvenlik sorunlarına son verdiği ve burayı kontrolü altına aldığı için darbecilikle suçlamaya devam eden el-Fetih sözcüsü, “Hamas görüşmenin gerçekleşmesi için ön taahhütlerde bulunmalı ve Gazze’deki darbeye son vererek el-Fetih yetkililerine yönelik takibatı durduracağını açıklamalı” dedi.

 

Hamas, Filistin’deki bölünmüşlük durumunun sona erdirilmesi ve Filistin’de yaşanan siyasi bunalımın çözümü konusunda el-Fetih’le görüşmelere hazır olduğunu defalarca belirtmesine rağmen, el-Fetih, ortaya koyduğu ön şartlarla görüşmeleri çıkmaza sokuyor.

 

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 25.09.2026 13:00 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/5670/el-fetih-misir-yonetiminin-gozetiminde-hamas-la-yapilacak-gorusmeler-icin-herhangi