YDH- İsrail televizyonu, Lübnan sınırındaki İsrail birlikleriyle yerleşimcilerin Hizbullah’ın sınırın diğer tarafında açık bir hareketlilik içinde olmayışından dolayı ürküntü içerisinde olduklarını belirtti.

 

El Menar televizyonunun haberine göre İsrail’den yayın yapan bir televizyon kanalı, Lübnan sınırındaki askerlerle ve buradaki İsrailli yerleşimcilerle ilgili haberinde Hizbullah’ın Lübnan sınırları içindeki gizli faaliyetlerinin burada yaşayanlarda korku uyandırdığını belirtti.

 

Lübnan sınırlarının coğrafi yapısının Hizbullah’ın gizli askeri faaliyetlerini tespite imkan vermediğini belirten İsrailliler, bölgedeki sükunet ortamının kendileri açısından bir kabusa dönüştüğünü söylediler.

 

El Minare yerleşim merkezinde görev yapan İsrailli bir subay, televizyona yaptığı açıklamada “Güney Lübnan’ın doğal görünüşü insana ürküntü veriyor; çünkü biz eskiden olduğu gibi Hizbullah’ı açıkça göremiyoruz. Şimdi onları ne görebiliyoruz ne de var olmadıklarını söyleyebiliyoruz” dedi.

 

Yüzü kamuflajlı bir İsrailli istihbarat yüzbaşısı ise yaptığı açıklamada “Sınırın öte tarafındaki Lübnanlılar görünüşte çiftçilik yapıyorlar; ama bu sükunetin arka planında İsrail’i izleyen yıkıcı faaliyetler var” diye konuştu.

 

Hizbullah’ın açıkça hiçbir hareketliliğinin bulunmamasından dolayı sürekli her şeyden kuşku duyduklarını belirten İsrailli subay, “İsrailliler, çobanları Hizbullah casusu, kamyonları Hizbullah’a silah taşıyan araçlar olarak görüyorlar. İsraillilere göre sınırın diğer tarafında hareket eden buldozerler Hizbullah savaşçıları için siperler kazıyor. İsrailliler, bütün bunları Hizbullah’ın gizli gölgesi diye niteliyorlar” dedi.

 

Güney Lübnan’da yerleşik bulunan BM barışı Koruma Gücü UNIFIL de geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada Hizbullah’ın 1701 sayılı BM kararına uyduğunu, Hizbullah’ın kaçak yollarla silah temin ettiğine dair hiçbir bulguya sahip olmadıklarını açıklamıştı.