YDH- Hamas, Mahmud Abbas’a bağlı Filistin Özerk Yönetimi istihbarat servisinin el-halil kentinde Hamas’a ait silah ve patlayıcı depoları ele geçirildiğine ilişkin iddialarını yalanladı.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, Filistin istihbarat servisinin el-Halil kentinde Hamas’a ait bir silah ve patlayıcı madde deposunun bulunduğunu ve Hamas’ın Özerk Yönetim’e karşı silahlı saldırı düzenleme hazırlığında olduğunu belirten açıklamasının gerçeği yansıtmayan temelsiz bir iddia olduğunu söyledi.

 

Fevzi Berhum, İsrail’in Batı Şeria’ya her gün saldırı düzenlerken, Hamas’ın askeri kanadı olan İzzeddin el-kassam Tugayları’nın silah bulundurmasının ve Filistinlileri savunmasının son derece normal olduğunu ifade etti.

 

Filistin Özerk Yönetimi İstihbarat Servisi Başkanı General Akl es-Sadi, el-Halil kentinde ele geçirilen silah ve patlayıcı maddelerin Hamas’a ait olduğunu, olayla ilgili bazı Hamas üyelerinin tutuklandığını açıklamış ve tutuklanan kişilerin bu silahların Hamas liderleri tarafından kendilerine Batı Şeria’da istikrarsızlık yaratmak için verildiğini itiraf ettiklerini iddia etmişti.

 

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, Filistin Özerk Yönetimi’nin bu asılsız iddialarla Batı Şeria’daki Filistin direniş güçlerini sindirmeye çalıştığını söyledi.