YDH- Hizbullah, Seyyid Hasan Nasrullah’tan sonra Genel Sekreterliğe Seyyid Haşim Safiyuddin’in getirileceği yönündeki haberleri yalanladı.

 

Şarku’l- Evsat gazetesine açıklamada bulunan Hizbullah halkla ilişkiler bürosundan bir yetkili, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın bir suikasta uğraması durumunda yerine halen partinin yürütme kurulu başkanlığı görevini yapan Seyyid Haşim Safiyuddin’in getirileceğine ilişkin haberleri yalanlayarak kendilerine böyle bir bilginin ulaşmadığını söyledi.

 

İtalya’da yayımlanan Corriera della Serra gazetesi, geçtiğimiz gün Hizbullah Yürütme Kurulu Başkanı Seyyid Haşim Safiyuddin’in Seyyid Hasan Nasrullah’ın halefi olarak seçildiğini öne sürmüş, Kuveyt’te yayımlanan el-Kabes gazetesi bu haberi Corriera della Serra’dan, İran’da yayımlanan Hurşid gazetesinin de el-Kabest’ten alarak yayımlamıştı.

 

Şarku’l- Evsat gazetesine açıklama yapan Hizbullah yetkilisi, böyle bir seçimin yapılması durumunda Hizbullah’ın bunu resmi bir bildiriyle duyuracağını ifade etti.