Lübnan Güçleri adlı Falanjist Hıristiyan grubun lideri Semir Ca’ca, en büyük rakibi Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
LÜBNAN
10 Aralık 2008 · 01:00

Lübnan Güçleri adlı Falanjist Hıristiyan grubun lideri Semir Ca’ca, en büyük rakibi

YDH- Lübnan Güçleri adlı Falanjist Hıristiyan grubun lideri Semir Ca’ca, en büyük rakibi Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun’u örtülü bir şekilde ölümle tehdit etti.

YDH- Lübnan Güçleri adlı Falanjist Hıristiyan grubun lideri Semir Ca’ca, en büyük rakibi Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun’u örtülü bir şekilde ölümle tehdit etti.

 

Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun’un İran’a ziyaretiyle eş zamanlı olarak Mısır’a giden Lübnan Güçleri Lideri Semir Ca’ca, Hizbullah’ı Beyrut’ta hakimiyet kurmakla suçladı ve “Biz isteseydik, Hıristiyan bölgelerinde tıpkı Hizbullah gibi hakimiyet kurar ve birkaç saat içinde Mişel Aun denen olguya son verebilirdik” dedi.

 

Aun’a yönelik tehditleri es-Sefir, el-Beled ve el-Ahbar gibi Lübnan’ın önemli gazetelerinde önemli yer tutan Ca’ca, Hizbullah’ın 7 Mayıs’ta Beyrut’taki güvenlik kargaşasını sona erdiren operasyonuna değinerek “7 Mayıs’ta biz böyle bir adım atmaktan sakındık. Çünkü Lübnan ordusu ile çatışmak istemedik; ama eğer aynı şey tekrar ederse bu kez farklı davranacağız” diye konuştu.

 

Semir Ca’ca’nın bu ifadelerini Mişel Aun yanlısı Hıristiyanlara yönelik açık bir ihtar olarak niteleyen el-Beled gazetesi, “Sa’ca bir kez daha eski tutumundan vazgeçmediğini gösterdi. Ancak o birkaç saat içerisinde Mişel Aun’u yenebileceğinden gerçekten emin mi?” yorumunu yaptı.

 

Lübnan Güçleri Lideri Semir Caca, Lübnan iç savaşı yıllarında Sabra ve Şatilla Filistin mülteci kamplarında İsrail ordusunun desteğiyle büyük katliamlar yapmasıyla tanınıyor.

 

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 25.09.2026 13:53 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/5703/lubnan-gucleri-adli-falanjist-hiristiyan-grubun-lideri-semir-ca-ca-en-buyuk-rakibi