YDH- Irak parlamentosundaki en büyük siyasi grup olan Birleşik Irak İttifakı’nın ABD ile yapılması gündemde olan güvenlik anlaşmasının 7 maddesine itiraz ettiği ve bu konudaki müzakerelerin sürdürülmesini istediği açıklandı.

 

Irak İslami Yüksek Konseyi üyelerinden Şeyh Selaleddin es-Sağir, Birleşik Irak İttifakı’nın yapılması gündemde olan güvenlik anlaşmasını ne ret ne de kabul ettiği yönünde henüz bir tutum belirlemediğini söyledi.

 

Şeyh Celaleddin es-Sağir, Birleşik Irak İttifakı’nın dün Başbakan Nuri el-Maliki’nin de katıldığı toplantıda anlaşmanın reddi ya da kabulü yönünde bir karar almadığını, anlaşma ile ilgili müzakerelerin sürdürülmesi gerektiğini vurguladığını ifade etti.

 

Dün yapılan toplantıda anlaşmanın 7 maddesine çekince getirildiğini açıklayan Şeyh Sağir, Irak’ın bağımsızlığını ilgilendiren bu 7 maddenin halledilmesi gerektiğinin vurgulandığını belirtti.

 

Şeyh Celaleddn es-Sağir, anlaşmanın imzalanması konusunda son derece önemli olduğunu söylediği bu 7 maddenin neler olduğuna ilişkin açıklama yapmadı.