YDH- Irak Ulusal Güvenlik Kurulu’nun Amerikan askerlerinin Irak’ta üç yıl kalmasına karşı olduğu açıklandı.

 

Irak’ta yayımlanan es-Sabah gazetesinin haberine göre, Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ’ın Irak Ulusal Siyaset ve Güvenlik Kurulu üyelerinin çoğunun Amerikan askerlerinin Irak’ta üç yıl daha kalmasına karşı olduğunu belirtti.

 

Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ, kurulun dün Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin bürosunda yapılan toplantısında kurul üyelerinin ABD ile imzalanması düşünülen güvenlik anlaşmasının Amerikan askerlerinin Irak’tan 2011 yılında çekilmesini öngören maddesine karşı olduklarını söylediklerini açıkladı.

 

Hükümete ait es-Sabah gazetesi, Irak parlamentosundaki en büyük siyasi grup olan Birleşik Irak İttifakı’nın da ABD ile yapılması düşünülen güvenlik anlaşması konusundaki tutumunu gelecek Çarşamba günü açıklayacağını belirtti.

 

Birleşik Irak İttifakı’nın anlaşmanın bazı maddelerinin gözden geçirilmesini istediğini yazan gazete, aralarında Amerikan askerlerine yargı dokunulmazlığı öngören maddenin de bulunduğu Irak’ın ulusal egemenliğini ihlal eden maddelerin değiştirilmemesi durumunda anlaşmanın parlamento tarafından onaylanmayacağını ifade etti.