Irak savaşının mimarlarından ABD eski Savunma Bakanı Yardımcısı Paul Wolfowitz Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
10 Aralık 2008 · 01:00

Irak savaşının mimarlarından ABD eski Savunma Bakanı Yardımcısı Paul Wolfowitz

YDH- Irak savaşının mimarlarından ABD eski Savunma Bakanı Yardımcısı Paul Wolfowitz, Irak’ı kurtarmak amacıyla giden ABD’nin 6 ay içinde büyük bir işgalciye dönüştüğünü söyledi.

YDH- Irak savaşının mimarlarından ABD eski Savunma Bakanı Yardımcısı Paul Wolfowitz, Irak’ı kurtarmak amacıyla giden ABD’nin 6 ay içinde büyük bir işgalciye dönüştüğünü söyledi.

 

Bir Alman gazetesine demeç veren Amerika’nın eski savunma Bakanı Yardımcısı Paul Wolfowitz, “Biz Irak’ı özgürleştirmek istemiştik; ama beş ya da altı ay geçtikten sonra burada büyük bir işgalciye dönüştük” dedi.

 

2003 yılındaki Irak savaşının mimarlarından biri olan eski Savunma Bakanı Wolfowitz, savaştan önce düşmanı tanımadıklarını belirterek “gerilla savaşı konusunda da en küçük bir fikrimiz yoktu” itirafında bulundu.

 

Amerika’nın savaşı iyi yönetemediği için büyük bedeller ödediğini söyleyen Wolfowitz, savaş ve sonrasında yaşanan gelişmeler konusunda da dönemin savunma Bakanı Donald Rumsfelt’i suçladı ve “Irak konusuyla ilgili tüm kararları Savunma Bakanı Donalt Rumsfelt alıyordu. Pentagon’un bu konudaki tek karar vericisi Rumsfelt’ti” dedi.

 

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 19.08.2026 17:43 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/5727/irak-savasinin-mimarlarindan-abd-eski-savunma-bakani-yardimcisi-paul-wolfowitz