YDH- İngilizlerin, Amerika ile yapılması düşünülen güvenlik anlaşmasını imzalamaya ikna etmek için Iraklı siyasi gruplarla temasa geçtiği bildirildi.

 

Irak’ta yayımlanan es-Sabah gazetesi, Iraklı bir parlamenterin açıklamalarına dayandırdığı haberinde Irak’taki İngiliz birliklerinin komutanının ABD ile yapılması beklenen güvenlik anlaşmasına olumlu oy vermelerini sağlamak için Birleşik Irak İttifakı ve Irak Uzlaşma Cephesi milletvekilleriyle görüşmelerde bulunduğunu açıkladı.

 

İsminin açıklanmasını istemeyen Iraklı milletvekili, İngilizlerin tüm çabasına rağmen anlaşma taslağında değişiklik talep eden Iraklı parlamenterlerin tutumunda herhangi bir değişiklik olmadığını belirtti.

 

Irak hükümetinin anlaşma taslağında değiştirilmesini istediği maddeleri Amerikan müzakere heyetine gelecek hafta ileteceğini yazan es-Sabah gazetesi, Başbakan Nuri el-Maliki’nin de önümüzdeki hafta düzenlenecek özel bakanlar kurulu toplantısında anlaşma taslağındaki son değişiklikleri kurula sunacağını duyurdu.

 

Es-Sabah gazetesi, güvenlik anlaşması taslağında herhangi bir değişikliğe gerek olmadığını düşünen ve anlaşmanın bu haliyle imzalanmasından yana olan Kürt grupların dışındaki Iraklı hiçbir siyasi grubun anlaşmanın mevcut halini onaylamadığını belirtti.