YDH- Filistin’de yapılan bir anket sonuçlarına göre Filistinlilerin büyük bir çoğunluğu parlamento seçimlerinin en kısa zamanda yapılmasını istiyor.

 

Arap Kalkınma ve Araştırma Merkezi tarafından Batı Şeria ve Gazze’de yapılan bir anket, Filistinlilerin yüzde 55’inin erken seçimlere gidilmesini istediğini ortaya koydu.

 

15-17 Ekim tarihleri arasında yapılan ve 1200 kişinin katıldığı ankette katılımcıların yüzde 17’sinin de parlamento seçimlerinin belirlendiği tarih olan 2010 yılında yapılmasını istediği belirtildi.

 

Erken seçim isteyen Filistinlilerin bunu el-Fetih ve Hamas arasında yaşanan ayrılığın giderilmesi için bir çözüm seçeneği olarak gördüğünü ortaya koyan anket sonuçlarına göre Filistinlilerin yüzde 52’si Filistin Özerk Yönetimi Başkanlığı seçimlerinin de erkene alınarak parlamento seçimleriyle birlikte yapılmasını istiyor.

 

Batı Şeria’daki atanmış Selam Feyyaz hükümeti ile Gazze’deki Hamas hükümetinin insan hakları uygulamalarının da soru olarak yöneltildiği ankette katılımcıların yüzde 41’inin, Gazze’deki Hamas hükümetinin Ramallah hükümetine göre insan haklarını daha fazla ihlal ettiğini düşündüğü bildirildi.