YDH- Suriye’nin, Amerikan askerlerinin Suriye’deki bir köye düzenlediği saldırıya tepki olarak Irak’la diplomatik ilişkilerini kestiği yönündeki haber yalanlandı.

 

Şam’daki Irak maslahatgüzarı Hasan Abdulaziz es-Sevadi, Suriye’nin Irak’la diplomatik ilişkilerini askıya aldığı yönündeki haberleri yalanlayarak “Suriye yönetiminden Irak’la ilişkileri kestiğine ya da aslıya aldığına dair bir yazı almadık” dedi.

 

İran radyo televizyon kurumuna bağlı Merkezi haber Ajansı’ıan telefonla demeç veren Irak’ın Şam Maslahatgüzarı bazı yazılı ve görsel basın kuruluşlarının Suriye’nin Irak’la ilişkisini kestiği yönündeki haberlerinin tamamen asılsız olduğunu söyledi.

 

Suudi Arabistan sermayeli el-Arabiya televizyonu, Suriye’nin Amerikan askerlerinin EbuKemal bölgesine düzenlediği saldırıya tepki olarak Irak’la diplomatik ilişkilerini kestiğini belirtmişti.

 

Hasan Abdulaziz es-Sevadi, Suriye Başbakanı Muhammed Naci Itri’nin Irak-Suriye işbirliği yüksek komisyonunun 12 Kasım’da yapılacak toplantısına katılmak üzere Bağdat’a gitmesinin planlandığını; ancak bu ziyaretin ertelendiğini; ancak 6 ayda bir Şam’da düzenlenen komşu ülkeler güvenlik komisyonunun kararlaştırıldığı şekilde 23 Kasım’da toplanacağını açıkladı.