YDH- Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Hizbullah’ın Lübnan içinde hiç kimseye düşman olmadığını söyledi.

 

Beyrut’taki İmam Sadık Kültür Merkezi’nin açılış töreninde bir konuşma yapan Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, “Hizbullah’ın tek ve asli düşmanı İsrail’dir, bizim Lübnan içinde hiçbir düşmanımız yoktur” dedi.

 

Lübnanlı tüm grupların İsrail karşısında ortak bir tutumunun olduğunu belirten Şeyh Naim Kasım, “Lübnan içinde bazılarıyla siyasi ihtilaflarımız olabilir; ama biz birbirimizin düşmanı değiliz” dedi

 

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah ile el-Mustakbel Partisi Lideri Sa’ad Hariri arasında yapılan görüşmeye de değinen Şeyh Naim Kasım, “Bu görüşme, fitnecilere vurulan ağır bir darbe oldu. Biz bu fitnecilere şunu söylüyoruz, sizin bizim aramızda yeriniz yok ve bizim ihtilaflarımızdan yararlanarak kendi planlarınızı asla uygulayamayacaksınız” dedi.

 

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Nasrullah Hariri görüşmesinden sonra sağlanan uzlaşmanın şekli ve zahiri olmadığını belirtti ve bu görüşmeyle siyasi ihtilafların çözümü ve fitnenin önlenmesi konusunda ciddi bir sürece girildiğini söyledi.