YDH- Lübnan’daki el-Mustakbel Partisi Lideri Sa’ad Hariri, Hizbullah’ın silahı meselesinin sükunetle ele alınması gerektiğini belirtti.

 

Katıldığı bir televizyon programında Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’la yaptığı görüşmeye de değinen el-Mustakbel Lideri Sa’ad Hariri, Hizbullah Genel Sekreteri’nin geçtiğimiz aylarda yaşanan olayların geride bırakılmasını istediğini söyledi.

 

Görüşmenin büyük bir açıklık ve samimiyetle gerçekleştiğini belirten Hariri, her iki tarafın da istikrar konusunda görüş birliği içinde olduğunu söyledi ve ülkedeki birlik ve beraberliğin korunması için diyalogun önemine dikkat çekti.

 

Hizbullah’la partisi arasında herhangi bir seçim ittifakının söz konusu olmadığını belirten el-Mustakbel Lideri Hariri, Hizbullah liderliğindeki 8 Mart bloğunun ulusal diyalog toplantısına katılan temsilci sayısının arttırılmasından yana olduklarını ancak 14 Martçılar olarak kendilerinin bunu doğru bulmadıklarını söyledi.

 

Lübnan’da düzenlenen son terörist saldırılar konusunda da Suriye’yi suçlamayı sürdüren Hariri, “eğer bu eylemleri el-Kaide ya da selefi örgütler yapsaydı, bunu üstlenirlerdi; Lübnan’da düzenlenen terörist eylemlerden Suriye sorumludur” dedi.