YDH- Hizbullah, Barack Obama’nın ABD başkanı seçilmesinin bu ülkenin politikalarında köklü bir değişikliğe yol açmayacağını belirtti.

 

El-Cezire televizyonuna demeç veren Hizbullah Dış İlişkiler Yetkilisi Navaf Musevi, Amerika’da başkanın değişmesinin bu ülkenin temel politikalarında değişiklikler yaratmayacağını belirterek “biz seçim sonuçları açıklanmadan önce de belirtmiştik. Washington’un politikalarında değişikliğe gitmesi kaçınılmazdır; ancak bu değişim başkan değiştiği için değil ABD’nin George Bush tarafından uygulanan politikalarının yenilgiye uğramasından dolayıdır. ABD politikaları, Irak’ta, Filistin’de ve Lübnan’da yenilgiye uğramıştır” dedi.

 

Başkanın değişmesiyle ABD’de üslup, yöntem veya taktiklerde değişim olabileceğini; ancak ABD’nin Ortadoğu konusundaki politikalarının ilkeleriyle sabit olduğunu belirten Musevi, Obama’nın başkan seçilmesiyle ABD’nin Ortadoğu politikalarında değişiklik olacağı beklememek gerektiğini söyledi.

 

“ABD’nin politika değiştirmesini ummak yerine kendi gücümüze dayanmamız ve bu güçle bu politikaları değişikliğe zorlamamız gerekir” diyen Musevi, John McCaine’in başkan seçilmesi durumunda da ABD’nin George Bush’un politikalarını sürdüremeyeceğini ifade etti.

 

Amerikalı komutanların da yönetime askeri yöntemlerin yerine siyasi ve diplomatik yöntemler kullanılmasını önerdiklerine dikkat çeken Hizbullah Dış İlişkiler Yetkilisi Navaf Musevi, “her halükarda ABD’nin bize karşı sürdürdüğü zorlu bir süreci geride bıraktık, şimdi kendimizi ABD’deki yeni yönteme hazırlıyoruz” diye konuştu.