YDH- ABD’nin Irak büyükelçiliği, güvenlik anlaşması konusunda Irak’ın taleplerine büyük ölçüde cevap verdiklerini ve anlaşmada son aşamaya gelindiğini açıkladı.

 

Irak hükümetinin anlaşma metninde değişiklik istemine bugün yazılı bir cevap veren Amerika, Bağdat’taki büyükelçiliği aracılığıyla bir açıklama yaparak Bağdat’ın anlaşmayla ilgili değişiklik içeren birçok talebine olumlu cevap verildiğini belirtti.

 

El Cezire televizyonunun haberine göre ABD’nin Irak Büyükelçiliği Sözcüsü Suzan Ziyade, Amerika’nın Irak’ın güvenlik anlaşmasıyla ilgili değişiklik içeren bazı taleplerine olumlu cevap verdiğini belirterek “biz güvenlik anlaşmasının nihai taslağını Irak hükümetinden aldık ve genel olarak ona olumlu cevap verdik” dedi.

 

ABD’nin Irak Büyükelçiliği Sözcüsü Suzan Ziyade, kendilerinin verdiği cevaptan sonra güvenlik anlaşmasında son aşamaya gelindiğini söyledi.

 

Iraklı resmi yetkililerden basına sızan açıklamalarda da ABD’nin Irak’ın değiştirilmesini istediği bazı hususların değiştirilmesini kabul ettiği; ancak Amerikan askerlerinin yargı dokunulmazlığına sahip olması konusunda ısrarcı olduğu belirtiliyordu.