YDH- El Kaide’nin Lübnan kolu olarak nitelendirilen Fethu’l- İslam örgütü militanları Lübnan’daki el-Mustakbel Partisi’nden ve Suudi Arabistan’dan maddi destek aldıklarını açıkladılar.

 

2007 yılında Trablus’taki Nehru’l- Barid Filistin mülteci kampında Lübnan ordusuyla aylar süren çatışmalara giren Fethu’l İslam örgütünün Suriye’de gerçekleştirilen son terörist saldırılardan da sorumlu olduğu açıklandı.

 

28 Eylül’de Şam’da düzenlenen ve 17 kişinin ölümüyle sonuçlanan terörist saldırıyla bağlantılı olduğu gerekçesiyle tutuklanan Fethu’l- İslam militanlarının itiraflarına yer veren Suriye televizyonu, örgütün lideri olan Şakir el-Absi’nin kızı Vefa el-Absi’nin Fethu’l- İslam’ın Lübnanlı selefiler ve Suudi Arabistan tarafından desteklendiğini söylediğini duyurdu.

 

Vefa el-Absi, Suriye televizyonunda yayımlanan itirafında Fethu’l- İslam örgütünün maddi ihtiyaçlarını Trablus’ta yaşayan Ebu Ratac ve Ebu Yusuf es-Suudi adlı kişilerden ve el-Mustakbel Hariri ailesine ait bankalardan karşıladığını söyledi.

 

Suriyeli olduğunu ve örgütte güvenlikten sorumlu olduğunu söyleyen Abdulbaki el-Hüseyin Ebu’l Velid de Şam’daki Zeynebiye bölgesinde düzenlenen bombalı saldırının Ebu Aişe adlı Suudi Arabistanlı bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini ve söz konusu şahsın da bu saldırıda öldüğünü belirtti.

 

Bombalı saldırıda kullandıkları aracın Enes Osman, Ahmed Ramazan, Abdulhalim Ra’ad ve nebil Ahmed ez-Zeheb adlı örgüt üyelerinin Taha Hasan Abud ed-Duleymi adlı Iraklı bir şoförden çaldıklarını belirten Fethu’l- İslam militanı, daha sonra aracın Han eş-Şeyh bölgesindeki bir çiftliğe götürüldüğünü ve burada araca bomba yerleştirildiğini ifade etti.

 

Lübnan ordusunun Nehru’l Barid Filistin mülteci kampına yaptığı operasyondan sonra kayıplara karışan örgüt Lideri Şakir el-Absi’nin Irak’ta ya da başka bir yerde yaşıyor olabileceğini söyleyen Abdulbaki el-Hüseyin Ebu’l Velid, şakir el-Absi’nin örgütün liderliğini Sayda kentindeki Aynu’l- Hilve Filistin mülteci kampında bulunan Ebu Ahmed Avd adlı şahsa bıraktığını açıkladı.

 

Sa’ad Hariri liderliğindeki el-Mustakbel Partisi, Fethu’l İslam militanlarının itiraflarının Suriye televizyonunda yayımlanmasından sonra açıklama yaparak militanların el-Mustakbel Partisi’nden maddi destek gördükleri yönündeki itiraflarını yalanladı.