YDH- İsrail hesabına casusluk yaptıkları gerekçesiyle Lübnan ordusu tarafından tutuklanan şahısların Hizbullah Komutanı İmad Muğniye’ye yönelik terörist saldırıda da görev aldıkları bildirildi.

 

İngiliz Sunday Times gazetesi, Lübnan ordusunun geçtiğimiz hafta İsrail hesabına casusluk yaptığı gerekçesiyle tutukladığı iki Lübnanlının Hizbullah Komutanı İmad Muğniye’ye düzenlenen terörist saldırıya da karıştıklarını belirterek olayla bağlantılı üçüncü bir kişinin de yine Lübnan ordusu tarafından yakalandığını yazdı.

 

Lübnan ordusu, İsrail hesabına casusluk yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan iki kişinin kardeş olduklarını belirterek söz konusu şahısların evinde ve evin önünde durdurulan bir araçta çok sayıda gelişmiş iletişim araçları ele geçirildiğini açıkladı.

 

Ali ve Yusuf Cerrah adlı kişilerin İsrail’in Lübnan’ı işgal ettiği 1980’li yıllarda İsrail istihbarat servisi ile irtibata geçtiklerini ve o zamandan beri İsrail için casusluk yaptıklarını açıklayan Lübnan ordusu kaynakları, söz konusu kişilerin sorguda İsrail hesabına casusluk yaptıklarını itiraf ettiklerini ifade etti.

 

Lübnan ordusu, yakalanan iki kardeşin önceleri Lübnan’daki Filistinli gruplar hakkında İsrail’e istihbarat verdiklerini son yıllarda ise Hizbullah’ın üst düzey liderleri hakkında istihbarat toplamakla görevlendirildiklerini açıkladı.