YDH- Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, ABD Başkanı George Bush’un güvenlik anlaşmasıyla ilgili Irak hükümetine gönderdiği mesajı ifşa etti.

 

Amerika’nın Irak hükümetinin güvenlik anlaşmasında yapılmasını istediği değişikliklere verdiği cevaba ilişkin açıklamada bulunan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, ABD Başkanı Bush’un Irak tarafına “mevcut taslak anlaşmanın nihai şeklidir bunun içeriğinde hiçbir değişiklik yapılmayacak” şeklinde bir mesaj gönderdiğini belirtti.

 

Amerikan tarafının bu mesajla anlaşmayla ilgili son noktayı koyduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, “anlaşmayla ilgili müzakerede son aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Anlaşmanın mevcut şeklini ya kabul edeceğiz ya da reddedeceğiz” dedi.

 

Öte yandan Irak’ta yayımlanan Şark gazetesi de Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ’ın “Bağdat henüz mevcut güvenlik anlaşmasına alternatif yeni bir plan düşünmüyor, umarım ABD ile mevcut anlaşma taslağında ortak bir noktada buluşuruz” dediğini nakletti.

 

Amerikan askerlerine yargı dokunulmazlığı tanınmasında ısrarcı olan Washington, Amerikan askerlerine gelen posta veya kargoya Iraklıların nezaret etmesini kabul etmekle birlikte bunların Iraklılar tarafından incelenmesine karşı çıkıyor.