YDH- Irak hükümeti, Amerika’nın güvenlik anlaşmasında öngördüğü değişiklilerin Bağdat’ın bunu kabul etmesi için yeterli olmadığını açıkladı.

 

İran radyo televizyon kurumuna bağlı Merkezi Haber Ajansı’na özel bir demeç veren Irak Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ, anlaşmanın mevcut haliyle Irak hükümeti tarafından kabul edilmeyeceğini belirterek “anlaşmayı kabineye sunabilmemiz için değişikliklerin, Iraklıların istediği esaslar doğrultusunda olması gerekir” dedi.

 

Irak Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ, “Amerikalılar anlaşma taslağında yaptıkları değişikliğin son değişiklik olduğunu ve bundan sonra değişiklik yapmayacaklarını söylediler bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki bir soruyu da “Amerikalıların bu son değişikliktir şeklindeki sözü ilk defa söylenen bir söz değil. Vakit açısından baskı altında olanlar Amerikalılardır” şeklinde cevapladı.

 

“Elbette biz de vakit açısından baskı altında bulunuyoruz; ama bunun son değişiklik olduğunun söylenmesi bizim bu anlaşmayı kabul ya da reddedişimizin şartı olmayacaktır. Bu anlaşmayı kabul reddetmemiz, Amerika’nın Iraklıların taleplerini kabul etmesine bağlıdır” diyen Debbağ, anlaşmanın isminin de “Amerikan güçlerinin çekilmesine yönelik takvim anlaşması” olarak değiştirildiğini açıkladı.