YDH- Lübnan’daki Hizbullah hareketi, Irak’la ABD arasında yapılan anlaşmanın Irak’ın zararına olduğunu belirterek, Iraklı parlamenterlerden anlaşmayı kabul etmemesini istedi.  

 

El-Menar televizyonunun haberine göre Hizbullah bugün yayımladığı bildirisinde ABD ile yapılacak anlaşmanın işgalcilerin mahiyetini değiştirmeyeceğini ve Irak halkının daha büyük zararlara uğramasına sebep olacağını belirtti.

 

Bildirisinde Amerika’nın Irak’ı işgalini uluslar arası terörizm olarak niteleyen Hizbullah, Irak halkının hala işgalin acı sonuçlarını yaşamakta olduğunu belirterek “Mevcut şekliyle anlaşma, Irak’ın ve Irak halkının daha fazla zarar görmesine sebep olacak ve işgalcilere Irak üzerinde daha fazla sulta kurarak bu ülkenin zenginliklerini yağmalaması için yeni fırsatlar verecektir” dedi.

 

İşgalcilere meşruiyet verilerek onları ödüllendirmemek gerektiğini belirten Hizbullah, Irak’ın egemenliğine ve ulusal birliğine zarar verecek bu anlaşmayı kabul etmemeleri için Iraklı parlamenterlere çağrıda bulundu.