YDH- Gazze’deki Filistin hükümetinin Başbakanı İsmail Heniye, Hamas’la Mısır arasındaki ilişkinin stratejik bir ilişki olduğunu söyledi.

 

Gazze’de kılınan Cuma namazından sonra bir konuşma yapan Başbakan İsmail Heniye, Hamas’la Mısır arasındaki ilişkilerin istikrarlı ve stratejik bir ilişki olduğunu belirtti ve “güncel konularda görüş ayrılıklarımızın bulunması, Mısır’la stratejik bir gerginlik içerisinde bulunduğumuz anlamına gelmez” dedi.

 

Filistin içindeki bölünmüşlüğe ve el-Fetih’le yaşanan gerilime de değinen Başbakan İsmail Heniye, Arap ülkelerinden Hamas ve el-Fetih arasındaki ihtilaflar konusunda adil bir tutum sergilemelerini istedi.

 

Başbakan İsmail Heniye, Arap ülkelerine de bu ayın 26’sında yapılacak olan Arap Birliği Dışişleri Bakanları toplantısından önce Arap ülkelerinin Dışişleri Bakanlarıyla Hamas yetkilileri arasında görüşmeler yapılmasını teklif etti.

 

İsrail’le çatışmalar ve ateşkes konularına da değinen Başbakan Heniye, “Filistinli gruplarla görüştüm, onların bu konudaki tutumu son derece açık. Eğer işgalciler ateşkese uyarsa onlar da uyacak” dedi.