YDH- Hizbullah’ın güney Lübnan’da yeni bir askeri tatbikat yaptığı iddia edildi.

 

El Arabiya televizyonu, Hizbullah’ın güney Lübnan’da yeni bir askeri tatbikat yaptığını öne sürerek, Hizbullah’ın askeri tatbikat yaptığıyla ilgili haberleri teyit ya da tekzip etmediğini belirtti.

 

Hizbullah’ın birkaç ay önce de bir askeri tatbikat düzenlediğini belirten el-Arabiya televizyonu, Hizbullah’ın büyük bir gizlilikle gerçekleştirdiği bu tatbikatı da bittikten sonra açıkladığını kaydetti.

 

Hizbullah’ın yaptığı yeni askeri tatbikatın Lübnan’ın bağımsızlığını kazanmasının yıldönümünde gerçekleştirildiğine dikkat çeken el-Arabiya televizyonu, Hizbullah’ın tatbikat yaptığına ilişkin haberleri henüz doğrulamadığını ifade etti.

 

Hizbullah’ın, Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın ülke savunmasına her zaman hazır olduğuna ilişkin açıklamasına değinen el-Arabiya, bu tatbikatın İsrail’in son dönemlerde yaptığı tatbikatlara bir cevap niteliğinde olduğu yorumunu yaptı.

 

Yapılan tatbikatın ateşli silahlar kullanılmamasından ötürü bilinen anlamda bir askeri tatbikat olmadığını belirten el-Arabiya televizyonu, yapılan gizli tatbikatta başta dağlık bölgeler olmak üzere çeşitli noktalara güç konuşlandırıldığını kaydetti.

 

Konuyla ilgili olarak el-Arabiya televizyonuna değerlendirmelerde bulunan Lübnanlı siyasi analistlerden Kasım Kasir de Hizbullah’ın tatbikat yaptığını henüz resmi olarak doğrulamadığını belirterek “ancak eğer bu tatbikat yapılmışsa İsrail’in yaptığı tatbikatlara sevap olarak yapılmıştır” dedi.

 

Hizbullah’ın Direniş güçlerini ülke savunması için Lübnan ordusunu tamamlayıcı bir unsur olarak gördüğünü hatırlatan Kasir, “İsrail, iki hafta önce bir askeri tatbikat yaptı ve Lübnan’ı tehdit etti, eğer bu haber doğruysa, bu Direniş’in hazırlıklı olduğunun bir göstergesidir” yorumunu yaptı.