YDH- Irak Genelkurmay Başkanı Ebubekir Zebari, bugün Necef’teki evinde Ayetullah Sistani’yi ziyaret etti.

 

Ayetullah Sistani’yi ziyaretinden sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Irak Genelkurmay Başkanı Ebubekir Zebari, bu ziyareti daha öce yapması gerektiğini belirterek “Ayetullah Sistani beni çok sıcak karşıladı ve Irak ordusunun başarısı ve gelişmesi için dua etti” dedi.

 

“Irak’ta ilk kez bir dini merci ordu için dua etti; çünkü bu ordu artık azgın bir diktatörün ordusu değil, bu ordu milletin ordusudur, komutasını siviller yapmaktadır ve nihai kararı meclis vermektedir” diyen Zebari, Irak ordusunun tüm imkanlarını ülkenin özgürlüğü ve savunması için kullandığını söyledi.

 

Irak ordusunun yasalara uymayanlarla, Baasçılarla ve teröristlerle mücadelede gerekli yeterliliği kazandığını belirten Irak Genelkurmay Başkanı Zebari, ABD askerlerinin çekileceği 2011 yılına kadar ordunun yeniden yapılandırılması için yeterli sürenin bulunduğunu ifade etti.

 

Artık tüm Iraklıların polise ve orduya yardımcı olduğunu belirten Zebari, bu sebeple ülkede güvenlik alanında büyük ilerlemeler kaydedildiğini söyledi.

 

Irak Genel Kurmay Başkanı, Kuzey Irak bölgesiyle ilgili tartışmalı yerlerle ilgili sorunların da anayasanın 140. Maddesi doğrultusunda ve görüşmeler yoluyla çözülebileceğini söyledi.