YDH- İsrail Başbakan Yardımcısı Haim Ramon, Hamas’la ateşkes yapmanın İsrail açısından bir hata olduğunu belirtti.

 

İsrail’le Gazze’deki Filistinli gruplar arasında yapılan ateşkesin süresinin bitmesine üç hafta kala hem Hamas hem de İsrail’den ateşkesin süresinin uzatılmamasına ilişkin açıklamalar yapılıyor.

 

İsrail Başbakan Yardımcısı Haim Ramon, Hamas’ın çöküşün eşiğine geldiğini; ancak İsrail’in ateşkesi kabul ederek Hamas’ın varlığını sürdürmesine ve konumunu güçlendirmesine yardımcı olduğunu belirtti ve yapılan ateşkesin bir hata olduğunu savundu.

 

Ateşkes sürdükçe İsrail’in bedel ödediğini belirten Ramon, Hamas yetkililerini terörist olarak nitelemeyi sürdürdü ve Hamas’ın Gazze’deki hakimiyetinin sona erdirilmesi gerektiğini söyledi.

 

Öte yandan Hamas’ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları da Filistinli grupların üç hafta sonra dolacak olan ateşkesin süresini uzatmaya pek istekli olmadıklarını belirterek Filistinli grupların bu konuda ortak bir tutum belirlemek için yakında bir toplantı yapacağını açıkladı.

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail saldırılarının ve Gazze’ye uygulanan ablukanın şiddetlenerek devam ettiğini belirterek ateşkesin uzatılmasının Filistinliler açısından herhangi bir yarar sağlamayacağını söyledi.

 

İsrail, Filistinli direniş gruplarının roket saldırılarını durdurmasına karşılık Gazze’ye uygulanan ablukanın kaldırılmasını öngören bir ateşkes önermiş, Hamas ve diğer Filistinli direniş grupları da Mısır’ın arabuluculuğuyla sunulan bu öneriyi kabul etmişti.