YDH- Lübnan Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun, Suriye’ye yaptığı tarihi ziyareti, ilişkilerde yeni bir sayfa açmak şeklinde değerlendirdi.

 

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in tahsis ettiği özel bir uçakla Şam’a giden ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad tarafından karşılanan Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’le yaptığı görüşmeden sonra iki taraf arasında yeni bir sayfa açıldığını söyledi.

 

Suriye’de yayımlanan el-Vatan gazetesine açıklamada bulunan Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’le yaptığı görüşmede iki taraf arasındaki sınırın belirlenmesi ve her iki taraftan kaybolan vatandaşların durumu ile ilgili konuları ele aldıklarını söyledi.

 

Suriye’ye yaptığı tarihi ziyaretle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Mişel Aun, “kazananı ve kaybedeni olmayan yeni bir sayfa açıyoruz” dedi.

 

Geçmişle yüzleşme cesaretine sahip olduklarını ve geçmişte yaşanan hataların tekrarlanmaması için geçmişten kaçmadıklarını belirten Aun, Suriye Cumhurbaşkanı Esed’le son derece şeffaf bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

Lübnan Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun’un Suriye ziyareti, iktidardaki 14 Mart koalisyonunu oluşturan partilerin tepkisini çekerken, Hizbullah liderliğindeki muhalefet partileri iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sunacak olmasından dolayı Aun’un ziyaretini desteklediklerini açıkladılar.