YDH- Kuruluşunun 3 yüzüncü yıldönümünü kutlayan İsfahan Üniversitesi, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’a siyasal bilimler alanında fahri doktora diploması verdi.

 

İran’ın İsfahan Üniversitesi, kuruluşunun 3 yüzüncü yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen törende Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’a siyasal bilimler alanında fahri doktora diploması verdi, düzenlenen törene Nasrullah adına Hizbullah temsilcisi Şeyh Hasan İmade katıldı.

 

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, gönderdiği yazılı mesajda İran halkının Lübnan’a verdiği desteğin Lübnan Direniş’inin zafer kazanmasındaki en büyük etken olduğunu belirterek “Bu zaferler sayesinde toprakları ve egemenliği daima saldırılara uğrayan küçük Lübnan ülkesi zalimlerin ve tamah sahiplerinin korktuğu özgür ve izzetli bir ülkeye dönüştü” dedi.

 

Mesajında Lübnan Direnişi’nin İran İslam Cumhuriyeti’nin Kurucusu İmam Humeyni’nin düşüncelerinin bir semeresi olduğunu belirten Nasrullah, Lübnan İslami Direnişi’nin İmam Humeyni’nin vefatından sonra Veli-yi Fakih Ayetullah Hamenei’nin rehberliği altında yolunu sürdürdüğünü 2000 ve 2006 yıllarındaki zaferleri kazandığını ifade etti.