YDH- İktidarının son günlerinde Irak’a sürpriz bir ziyarette bulunan ABD Başkanı George Bush, kendisine ayakkabısını fırlatan Iraklı bir gazetecinin protestosuyla karşılandı.

 

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki ile ortak basın toplantısı düzenlemek üzere kürsüde bulunan ABD Başkanı Bush, Iraklı bir gazetecinin ilginç protestosuyla karşılandı.

 

Ayakkabısını Bush’a fırlatarak onu protesto eden Iraklı gazetecinin, güvenlik güçleri tarafından tartaklanarak salondan çıkarıldığı ve tutuklandığı bildirildi.

 

Iraklıların Saddam Hüseyin’in devrilen heykeline ayakkabılarını attığını hatırlatan Iraklı gazeteciler, ayakkabı fırlatılmasının Irak kültüründe muhatabı aşağılamaya yönelik bir eylem olduğuna dikkat çekiyorlar.

 

Ayakkabısını fırlattıktan sonra Bush’a hitaben “köpek, bu sana veda öpücüğüdür” diyen Muntazir el-Zeydi adlı gazetecinin el-Bağdadiye kanalı muhabiri olduğu öğrenildi.

 

 

An Iraqi man throws a shoe at President George W. Bush during ...

In this image from APTN video, a man throws a shoe at President ...

 U.S. President George W. Bush (L) ducks after a man threw a ...Security personnel tackle a man who threw a shoe at U.S. President ...