YDH- ABD Başkanı George Bush’a ayakkabı fırlatan Muntazır ez-Zeydi’nin kardeşi Uday Zeydi, kardeşinin İran’dan da en az ABD kadar nefret ettiğine dair haberleri yalanladı.

 

Fars Haber Ajansı’nın Bağdat muhabirine özel bir demeç veren Muntazır Zeydi’nin kardeşi Uday Zeydi, kardeşinin İran politikalarına karşı olduğu yönündeki iddiaları yalanlayarak, “Associeted Press haber ajansının bu konudaki haberi tamamen uydurmadır. Ez-Zeydi ailesinin hiçbir ferdi, kardeşimin İran’la ilgili düşünceleri konusunda açıklama yapmamıştır” dedi.

 

Amerikan Associeted Press haber ajansı, dün Muntazır ez-Zeydi ile ilgili haberinde Zeydi’nin kardeşlerinden birinin onun ABD’ye karşı olduğu kadar İran’a da karşı olduğunu söylediğini öne sürmüştü.

 

Kendisinin Sadr grubu taraftarı olduğunu ifade eden Uday ez-Zeydi, kardeşinin bu eylemini tüm Iraklıların onuru için gerçekleştirdiğini söyledi.

 

Kardeşinin nerede tutuklu olduğu konusunda bilgisi olmadığını belirten Udayez-Zeydi, “ancak, Muntazır’ın sağ kolunun kırıldığını, sol ayağının da incindiğini öğrendim” dedi.

 

Uday ez-Zeydi, kardeşinin İran’a yönelik değerlendirmeleriyle ilgili Batılı haber ajanslarında yer alan haberleri yalanlayarak “Batı medyasında çıkan haberler tamamen uydurmadır, Muntazır, İran’ı seven bir Şii’dir” dedi.