YDH- Rusya’nın 10 adet Mig-29 savaş uçağını Lübnan’a para karşılığında değil hediye olarak verdiği açıklandı.

 

Ria Novosti haber ajansı, Rusya Askeri İlişkiler ve Mühendislik Komisyonu Başkanı Mihail Dimitriyev, Moskova’nın 10 Mig-29 savaş uçağını Lübnan’a hediye olarak vereceğini açıkladığını duyurdu.

 

El Cezire televizyonu ise Dimitriyev’in ülkesinin Lübnan’a Rus yapımı zırhlı araçlar satmak için görüşmeler yürüttüğünü söylediğini duyurdu.

 

Lübnan’daki en önemli muhalefet partisi olan Hizbullah’ın Lübnan ordusunun silahlandırılmasını istediğine dikkat çeken el-Cezire televizyonu, Rusya’nın Lübnan’a silah satımının tüm Lübnan’da büyük bir memnuniyet yarattığını, Rusya’nın Mig-29’ları hediye edeceğini açıklamasının ise tam bir sürpriz olduğunu belirtti.

 

Rusya’nın Lübnan’a 10 Mig-29 savaş uçağı hediye etmesinin zihinlerde bazı soru işaretlerinin doğmasına sebep olduğunu öne süren el-Cezire televizyonu, Lübnan’ın savaş uçaklarına ihtiyacının olup olmadığını tartışmaya açarak İsrail’in defalarca Lübnan’a yönelik hava saldırısında bulunduğunu bu yüzden de Lübnan’ın kara kuvvetlerini ve hava savunma sistemlerini geliştirmeye ihtiyacının olduğunu ifade etti.

 

Savaş uçaklarının korunmasının, yedek parça temininin ve pilotların ve teknisyenlerin eğitiminin Lübnan’a büyük bir bütçe yükü dayatacağını öne süren el-Cezire televizyonu, “Lübnan’ın bu uçaklardan elde edeceği fayda, harcayacağı bütçeyle uyumlu mudur?” sorusunu gündeme getirdi.