YDH- Filistinli direniş gruplarının, bugün Sderot ve Askalan kentlerindeki İsrail yerleşim merkezlerine bugün 60 füze fırlattığı bildirildi.

 

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, bugün bir bildiri yayımlayarak el-Mecdel, Netivot, Sderot ve Aynu’s- Salise bölgelerine 2 Grad, 24 Kassam füzesi ve 25 havan topu saldırısında bulunduklarını açıkladı.

 

Konuyla ilgili olarak Rafah kentinde açıklamada bulunan İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Filistinli direniş gruplarının füze saldırılarını anlamsız olarak niteleyen Özerk Yönetim Lideri Mahmud Abbas’ın açıklamasına da göndermede bulunarak “bu saldırılar Filistinlileri hedef alan Siyonistlere ve füze saldırılarını küçümseyenlere cevaptır” dedi.

 

İzzeddin el-Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde, “Filistin direnişi, Siyonistlerin cinayetlerine cevap vermek için tüm seçenekleri değerlendirmektedir, bu seçenekler arasında Siyonist bölgelerin derinliklerinde düzenlenecek şehadet operasyonları da bulunmaktadır” dedi.

 

On binlerce İsraillinin yaşadığı Sderot ve Askalan kentlerine düzenlenen bugünkü füze saldırılarının İsrail’de şok etkisi yarattığı, İsrail güvenlik kabinesinin artan füze saldırılarına karşı tedbir almak üzere bugün olağanüstü bir toplantı yaptığı bildiriliyor.