YDH- Irak Meclis Başkanı Mahmud el-Meşhedani, parlamentodaki en büyük Sünni grup olan Hizb-i İslami’yi kendisini meclis başkanlığından uzaklaştırmak için komplo düzenlemekle suçladı.

 

Bugün bir basın toplantısı düzenleyen Irak Meclis Başkanı Mahmud el-Meşhedani, “Hizb- İslami başından beri bana komplo düzenledi, onlar (Hizb-i İslami üyeleri) bana biz seni getirip meclis başkanı yaptık ama sen bize karşı darbe yaptın dediler” diye konuştu.

 

Ilımlı kişiliğiyle tanınan ve üç yıldır Irak meclis başkanlığı görevini yürüten Mahmud el-Meşhedani, “Ben artık meclis başkanlığı görevini sürdüremeyeceğimi düşündüm; çünkü meclis başkanı olarak parlamentonun ıslahı için teklifte bulundum; fakat bana cevap verilmedi bu yüzden de artık bu görevde kalma gereği duymadım” dedi.

 

“Irak Uzlaşma Cephesi, taifeciliğe karşı olduğum için benden intikam aldı, Uzlaşma Cephesi benim Irak’a hizmet için taifeciliğe karşı olduğumu idrak edemedi” diyen Meşhedani, hiçbir partiye üye olmadığını hatırlatarak “Taifeci paylaşımlar, benim meclis başkanlığına dayatılmama sebep oldu. Ben buna müstahak olmadığımı hissettim çünkü ben taifecilik anlayışıyla seçilmiştim ve bundan dolayı da taifecilik dışında kalmaya çalıştım” diye konuştu.