YDH- Filistin Özerk Yönetimine bağlı güvenlik servisinin İsrail, ABD ve bazı Batılı ülkeler için Arap ve İslam ülkeleri aleyhine casusluk yaptığı açıklandı.

 

Hamas’ın üst düzey yetkililerinden Muhammed Nezzal, el-Cezire televizyonunda yayımlanan “Bila Hudud” programında Filistin Özerk Yönetimi’ne bağlı güvenlik servisinin casusluk faaliyetleri konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Hamas’ın Gazze’de kontrolü ele almasından sonra Özerk Yönetim’in güvenlik servisi bürolarında ele geçirdiği belgelerden örnekler sunan Muhammed Nezzal, Özerk Yönetim güvenlik servisinin Pakistan, Arabistan, Yemen, Libya, Fas, Umman, Mısır, Sudan, Katar, Cibuti ve Somali gibi ülkeler hakkında casusluk faaliyetleri yürüttüğünü belirterek “Hatta Fransız istihbaratı bu servise Sudan’da İran’ın faaliyetlerinin olup olmadığı konusunda istihbarat toplamasını istemiş” dedi.

 

Özerk Yönetim güvenlik servisinde bu servisin casusluk faaliyetlerine ilişkin bazı belgeleri bazı Arap ülkelerine de verdiklerini belirten Nezzal, 2006 yılına ait bir belgeyi göstererek bu belgenin Özerk Yönetim güvenlik servisinin Pakistan’ın nükleer tesisleriyle ilgili görüntüler kaydettiğini ispat ettiğini söyledi.

 

Özerk Yönetim güvenlik servisinde Sudan’ın eş-Şifa ilaç fabrikasıyla ilgili ele geçirdikleri belgeleri de gösteren Muhammed Nezzal, bu belgelerde eş-Şifa fabrikasında kimyasal silah geliştirildiğine ilişkin bilgiler yer aldığını belirti ve bu belgelerin ABD’nin 20 Ağustos 1998’de bu fabrikayı bombalamasından bir ay önce Amerikalılara teslim edildiğini ve Amerikalıların yapılan saldırıyı tamamen bu belgelere dayandırdığını açıkladı.

 

Özerk Yönetim güvenlik servisinin, Fransız istihbaratı için Avrupa’daki İslami örgütlerle ilgili istihbarat çalışması yaptıklarını belirten Nezzal, bu servisin casusluk faaliyetlerinin Mahmud Abbas’a kadar uzandığını ifade etti.

 

20 Temmuz 2005 tarihli bir belgeyi gösteren Nezzal, bu belgede Özerk Yönetim güvenlik servisinin Abbas’ın bürosunda bulunan koltuğunun altına dinleme cihazları yerleştirdiğinin ortaya konduğunu söyledi.

 

Filistin Radyo Televizyon Kurumu eski Başkanı Hişam Muhammed Mekki’ye ve Özerk Yönetim’in Mısır konsolosu Nebil Amr’a düzenlenen suikastların da Özerk Yönetim güvenlik servisinin istihbaratları sonucu gerçekleştirildiğini belirten Nezzal, bu servisin Hizbullah’a karşı İsrail’e istihbarat topladığını da kaydetti.