YDH- Bağdat’taki ABD büyükelçiliğinin ve bakanlıkların da yer aldığı Yeşil Bölge’nin 1 Ocak’tan itibaren Iraklılara teslim edileceği bildirildi.

 

Buratha haber ajansının bildirdiğine göre Irak güvenlik yetkililerinden General Kasım Ata, Irak güvenlik güçlerinin 1 Ocak’ta ABD askerlerinin yapılan anlaşma çerçevesinde Irak kentlerinden çekilmeye başlamasını kutlayacağını ve Yeşil Bölge’nin güvenlik yetkisini devralacağını belirtti.

 

Irak güvenlik güçlerinin giderek güçlenmekte olduğunu ve başkent Bağdat’taki güvenlik durumunun da giderek iyileşmeye başladığını belirten General Ata, Amerikan askerlerinin Yeşil Bölge’den çekilmesi konusunda da “Anlaşmada çekilme konusunda tarihler zikredilmiştir, bu Iraklılar tarafından uygulanmaktadır, bu konuda belirli komisyonlar oluşturulmuştur” dedi.

 

ABD askerlerinin Irak’tan çekilmesiyle ilgili anlaşma, 275 sandalyeli Irak parlamentosunda oylamaya katılan 189 parlamenterin 144’ünün kabul, 35’inin de ret oyu verdiği oylama sonucu kabul edilmişti.

 

Yapılan anlaşma gereği ABD askerleri Amerikan askerleri 1 Ocak’tan itibaren Irak kentlerinden 2011’de de tüm Irak’tan çekilecek.