YDH- Müslüman Kardeşler Hareketi Genel Mürşidi Mehdi Akif, Mısır yönetiminin Gazze konusundaki tutumunu eleştirerek “Arap liderleri, Siyonistlerle ittifak halinde olmasa Gazze’ye saldırı yapılamazdı” dedi.

 

İsrail’in bugün Gazze’de gerçekleştirdiği katliamla ilgili açıklamada bulunan Müslüman Kardeşler Hareketi Genel Mürşidi Mehdi Akif, “Bu iğrenç bir cinayettir, eğer bazı liderler, BM ve Avrupa Birliği Siyonistlerle ittifak halinde olmasaydı bu saldırı gerçekleşemezdi” dedi.

 

Gazze’de işlenen cinayetlere dünyanın seyirci kaldığını ve bu konuda hiçbir şey yapmadığını belirten Akif, “Siyonist rejim Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, burada, yani Kahire’de nelerin yapılacağını açıkça ilan etti” diyerek Mısır yönetiminin Gazze’de işlenen cinayette suç ortağı olduğuna dikkat çekti.

 

İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, perşembe günü Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’le düzenlediği ortak basın toplantısında Hamas’a ağır bir darbe vurulacağını ve Gazze’deki durumun değiştirileceğini söylemişti.

 

Öte yandan ulaşan son haberlere göre İsrail’in saldırılarını sürdürdüğü Gazze’de hayatını kaybeden Filsitinli sayısının 205’e yaralı sayısının da 400’e ulaştığı bildirildi.