YDH- İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği bugünkü katliamı sert ifadelerle kınayarak “Siyonist katilerin bu tutumu onların güçlü olduklarının bir göstergesi değildir” dedi.

 

İsrail’in Gazze’de bugün gerçekleştirdiği katliamla ilgili bir açıklama yapan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, “Bugün tüm dünya Gazze halkı için yas tutmalıdır, tepeden tırnağa silahlı olan düşman masum ve savunmasız Gazze halkına saldırmıştır. Tüm dünya şunu bilmelidir ki Siyonist katillerin ve onların efendilerinin bu canice davranışı onların güçlü olduklarının bir göstergesi değildir” dedi.

 

“Siyonistlerin bu cinayeti onların zayıflığın son noktasında olduğunun bir göstergesidir. Onlar füzelerle, makineli tüfeklerle kadınları, çocukları ve savunmasız insanları hedef almaktadır. Bu durum Siyonizm düşüncesinin ve sultasının sona ermekte olduğunun bir göstergesidir” diyen Ahmedinejad, Gazze’de yaşananların insan hakları sloganları atan herkes için bir imtihan yeri olduğunu söyledi.

 

İsrail’i destekleyen ülkelerin insan hakları konusunda ikiyüzlü davrandığını belirten İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, “çeşitli ülkelerde arabanın altında kalan bir kedi için ağıtlar yakanlar, en asgari tıbbi imkanlardan bile mahrum bırakılan kadınların ve çocukların bombalarla paramparça edilmesi karşısında sükut etmektedirler, bu durum meselenin hakikatini ortaya koymaktadır” dedi.

 

Siyonizmin siyasi ekonomik ve kültürel alanlarda hem teoride hem de pratikte büyük bir çıkmaza girdiğini belirten Ahmedinejad, “onların ağalık dönemi sona ermiştir. Onlar bugün Filistin’in direnişçi halkından intikam almaktadırlar; ancak artık sadece bizim bölgemizde değil, dünyanın hiçbir yerinde kendilerine yer olmadığını onlar da çok iyi bilmektedirler” dedi.

 

Ülkesinin her zaman olduğu gibi bundan sonra da yardımlarıyla Filistin halkının yanında yer alacağını belirten İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, “Siyonistleri cinayetlerine son vermeleri konusunda uyarıyorum. Bu cinayetler onların utanç dolu dosyasını daha da karartmaktan başka bir işe yaramayacak hesaba çekilecekleri günde suç dosyalarını daha da kabartacaktır” diye konuştu.

 

Gazze konusuyla ilgili olarak bazı ülke liderleriyle görüşmelerine de değinen Ahmedinejad, “Filistin bölgesindeki ülkelere eğer sizin Gazze’ye yardım edecek gayretiniz yoksa bizim doktorlarımızın ve halkımızın oraya yardım edebilmesi için imkan sağlayın dedik. Onlar kendilerince Filistin halkının direnişini bastırma hayali kuruyorlar; ancak bu boş bir hayalden ibarettir, dünya halkları artık uyanmıştır ve uyanan halklardan biri de Filistin halkıdır” dedi.