YDH- Muharrem ayının başlaması dolayısıyla ir konuşma yapan Hizbullah genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Mısır halkından Rafah sınır kapısını güç kullanarak açmaya çağırdı.

 

Gazze’de yaşanan olayların Kerbela hadisesinin tekrarı olduğunu belirten Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Arap rejimlerinin bu konuda artık tarafsız bile davranmadığını, açıkça İsrail yanlısı bir tutum takındığını belirterek Arap halklarından yönetimlerine baskı yapmak için kitlesel gösteriler düzenlemelerini istedi.

 

Söz konusu Arap rejimlerinin 2006 yılında İsrail’den “Bizi Hizbullah’tan kurtarın” diye ricacı olduklarını belirten Nasrullah, aynı rejimlerin bu kez de İsrail’den Hamas’ı, İslami Cihat’ı ve diğer direnişçi Filistinli grupları ortadan kaldırmasını istediğini söyledi.

 

Daha önce Lübnan içinde bölünme ve iç çatışma çıkarmak için çaba gösteren Arap rejimlerinin Lübnan’daki yandaşlarının bunu başarabilecek cesaret ve güçte olmadığı için bu planlarında başarısız olduğunu belirten Nasrullah, Filistin’de yaşanan iç çatışmalardan ve bölünmüşlük durumundan da aynı Arap liderlerinin sorumlu olduğunu ifade etti.

 

Başta Mısır olmak üzere Arap yönetimlerine seslenen Nasrullah, “Kimse sizden İsrail’e cephe açmanızı beklemiyor, sizden istenen medya alanında ve siyasi alanda insaflı bir tutum takınmanızdır. Dün Mısırlı bir yetkilinin Gazze’de yaşanan olaylardan Hamas’ı sorumlu tutan açıklamalarına şahit olduk, insanın bir Arap ülkesi yetkilisinin böyle bir tutum takınabileceğine inanması mümkün müdür?”

 

Hamas’tan ateşkesi uzatarak Gazze halkını abluka ve açlık içinde yaşatmasının istendiğini belirten Seyyid Hasan Nasrullah, aynı çevrelerin Lübnan savaşı sırasında kendilerini suçladığını ve savaştan Hizbullah’ı sorumlu tuttuğunu hatırlattı.

 

Gazze’de işlenen cinayetlerin durdurulması için tüm Arap halklarına ve Müslüman halklara görev düştüğünü belirten Nasrullah, halkların ülke yöneticilerini harekete geçmeye mecbur bırakması gerektiğini söyledi.

 

“Sokaklara çıkıp sorumluluklarını kabul etmeleri için hükümetlerimize baskı yapmalıyız. Halklar daha fazla şey yapabilirler, halklar bu saldırıyı durdurabilir. Arap halkları ve Müslümanlar Gazze’ye silah ve gıda girişini sağlamak ve Rafah sınır kapısının açılmasını sağlamak için Mısır rejimine karşı kıyam etmelidir” diyen Nasrullah, Arap halklarının polisin kendilerine ateş açmasından korkmaması gerektiğini belirterek Gazze halkı her gün şehit verirken şehit olmaktan korkulmaması gerektiğini söyledi.