YDH- Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın çağrısıyla Lübnan’ın birçok ilinde düzenlenen gösterilerde yüz binlerce Lübnanlı İsrail’in Gazze’deki katliamlarını lanetledi.

 

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei’nin çağrısı üzerine Lübnan’da da yas ilan etmesi üzerine bugün düzenlenen gösterilerin son iki gündür düzenlenen gösterilere göre çok daha geniş katılımlı olduğu bildirildi.

 

Başkent Beyrut’un merkezindeki Şuheda Meydanı’nda, ülkenin kuzeyindeki Trablus kentinde, güneydeki Sayda, Nebatiye ve Sur kentlerinde ve Lübnan’ın doğusundaki Baalbek kentinde düzenlenen gösterilerde İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliamlar telin edildi.

 

Bugün düzenlenen gösteriler sırasında da bir konuşma yapan Hizbullah genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, tüm Arap halklarını intifadaya çağırdı ve Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman’dan Arap Birliği toplantısında acil ve etkili adımlar atılmasını sağlamak için etkin bir rol oynamasını istedi.

 

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın konuşmasından sonra Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, Arap Birliğini acil ve olağanüstü bir zirve toplantısına çağırırken, Hizbullah’a yakın kaynaklar, Gazze’ye yardımların ulaştırılabildiği tek nokta olan Rafah sınır kapısının açılmaması durumunda Nasrullah’ın Gazze konusunda daha sert bir tutum takınacağını açıkladı.