YDH- İranlı üniversite öğrencileri, Ürdün’ün Tahran büyükelçisinden İsrail’in Gazze’de işlediği katliamları mahkum etmemesi durumunda 48 sat içinde Tahran’ı terk etmesi uyarısında bulundular.

 

Çeşitli üniversitelere mensup öğrenci dernekleri tarafından Ürdün’ün Tahran Büyükelçiliğine gönderilen mektupta şu ifadelere yer verildi:

 

Ürdün Haşimi Krallığı’nın İran İslam Cumhuriyeti’ndeki Büyükelçisi Celal Ahmed Meflah,

 

Gazze’de yaşanan facia, belli bir askeri ve siyasi coğrafyayla sınırlı olan ulusal bir mesele değildir. Bu mesele tüm İslam dünyasını ve beşeriyeti ilgilendiren bir meseledir.

 

Büyük Humeyni devriminin evlatları bu kez ümmetin hainlerinin muharip kafirlerle işbirliği yaparak mazlumların kanının içilmesine izin vermeyecektir.

 

Şundan emin olun ki Gazze’nin direnişçi halkının artık verecek başka bir şeyi kalmamıştır. Ülkenizin hain kralı, -ki babasının ihanetleri İslam dünyasında hala unutulmuş değil- en azından daha fazla gecikmeden İslam ümmetinin uyanık vicdanları ve insanlık tarihi önünde muharip kafirlere olan utanç verici desteğini kesmelidir.

 

İslam dünyasının halkları, Müslüman Ürdün halkının genelinin de kabul etmediği gayri meşru ve kabul edilemez tutumunuzdan rahatsızdır.

 

Müslüman halkların sizi, kan içici Siyonist rejim ve katil Amerikan rejimleriyle aynı gözle görmesine sebep olacak işler yapmayın.

 

İran İslam inkılabı tecrübesi şunu göstermiştir ki halkların yönetimlere verdiği destek bu yönetimlerin istikrar konusunda kof süper güçlere bağlı olmasından daha etkilidir.

 

Saddam’ın utanç verici akıbetinden ders alın, son kullanma tarihinizin de bir gün geçeceğini ve sizin de aynı akıbete uğrayacağınızı bilin. Biz öğrencilerin bu görüşünün, İslam ülkelerindeki tüm öğrenciler tarafından paylaşıldığından eminiz.

 

Biz devrimci öğrenciler olarak sizden şu isteklerimizi bağlı olduğunuz devlete iletmenizi istiyoruz:

 

1-Ürdün Haşimi Krallığı, 48 saat içinde Siyonist rejimin Gazze’de sürdürdüğü vahşi saldırıları mahkum etmelidir.

 

2- Bu yapılmayacak olursa siz ve bu elçilikteki görevliler Perşembe günü saat 12’ye kadar İran’ı terk etmelisiniz.

 

3-Bu süre dolduğunda öğrenciler, İran’ın milyonlarca halkının desteğinde devrimci görevlerini yerine getirecek ve 13 Kasım 1979’da (ABD elçiliğinin öğrenciler tarafından işgal edildiği tarih) yaşananlar tekrar edecektir.