YDH- İranlı yetkililer, Gazze’deki katliamları kınamaması durumunda Ürdün büyükelçiliğini işgal etme tehdidinde bulunan İranlı öğrencilere uyarıda bulundu.

 

İran İslam İnkılabı Rehberi’nin basın ve halkla İlişkiler Bürosu Başkanı Mir Ahmedi, üniversite öğrencilerinin uluslar arası yasalar gereği diplomatik temsilciliklere ve bürolara girme izni olmadığını belirterek “ancak öğrenciler tepkilerini ve gösterilerini istedikleri şekilde ortaya koyabilirler” dedi.

 

İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliamları protesto eden öğrencilere destek vermek için gösteri mahalline giden İranlı yetkili, öğrencilerin yaptıkları protesto eylemiyle önemli bir adım attıklarını belirterek İslam İnkılabı Rehberi’nin Gazze’deki katliamlarla ilgili açıklamasında kullandığı “muharip kafirler” ve “ümmetin münafıkları” ifadelerinin son derece anlamlı olduğunu söyledi.

 

Üniversite öğrencilerinin günlerdir sürdürdükleri eylemlerin son derece önemli olduğunu belirtti ancak göstericilerin diplomatik temsilciliklere girmemeleri gerektiğini ifade etti.