YDH- İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliamlar bir haftayı geçerken BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon İsrail'den kara saldırısını durdurmasını istedi.

 

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon İsrail’den Gazze’ye yönelik kara saldırısını derhal durdurmasını ve Gazze’ye insani yardım yapılmasını istedi.

 

Dün gece saatlerinde Fransa ve İngiltere dışişleri bakanlıkları da İsrail’deki Gazze’ye yönelik düzenledikleri kara saldırısını durdurmasını istemişti.

 

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Regev ise dün gece yaptığı açıklamada Gazze’yi yeniden işgal etmek gibi bir hedeflerinin olmadığını belirtti ve Hamas’ın Gazze’de zayıflatılmasını hedefleyen operasyonun öngörülen hedef gerçekleştirildikten sonra Gazze’den çekileceklerini söyledi.

 

Mark Regev, sadece ABD, AB gibi uluslar arası toplumu oluşturan Batılı çevrelerin değil, Arap ülkelerinin ve hatta Filistin Özerk Yönetimi’nin de Hamas’a yönelik operasyonlarda kendilerine destek verdiklerini hatırlatarak Gazze’ye yönelik kara harekatının haklı olduğunu anlatmaya çalıştı.