YDH- Hamas’ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail’in Gazze’deki yenilgisinin yakın olduğunu belirterek zafer kazanacakları konusunda güvence verdi.

 

El- Aksa televizyonunda Gaze’deki durumla ilgili açıklamalarda bulunan İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın Sözcüsü Ebu Ubeyde, “Düşman Gazze’deki direniş karşısında aciz kalmıştır ve öngördüğü hedefi gerçekleştirememiştir” dedi.

 

İşgalci İsrail ordusunun Gazze’deki yenilgisinin yakın olduğunu belirten Ebu Ubeyde, İsrail’in birçok hassas bölgesini yüzlerce füzeyle vurduklarını belirterek direnişin zafer kazanacağından emin olduğunu söyledi.

 

Şu ana kadar İsrail güçlerine karşı sahip oldukları imkanların çok azını kullandıklarını ve İsrail ordusuna karşı kullanacakları daha birçok güçlerinin bulunduğunu söyleyen Ebu Ubeyde, “İşgal ordusu, askerlerinin moralini yüksek tutmak için verdiği kayıpları gizlemektedir” dedi ve yeni esirler alacaklarını ifade etti.

 

İsrail’in direnişin füze cephaneliğini vurduğuna ilişkin yalan haberler uydurduğunu belirten Ebu Ubeyde, İsrail’in bu tür yalan haberlerle kendi başarısızlığını gizlemeye çalıştığını söyledi ve İsrail’e ait birçok yerleşim merkezinin ve şehrin füzelerinin menzilinde olduğunu ifade etti.

 

Öte yandan akşam saatlerinde bir açıklama yapan İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyinde yaşanan çatışmalarda 5 İsrail askerinin yaralandığını itiraf etti.