İsrail saldırganlığının son hedefi Filistinli bakanlar

01 Ocak 1970

SAAF-Kaçırılan askerini bulma gerekçesiyle Gazze’ye saldıran İsrail,

SAAF-Kaçırılan askerini bulma gerekçesiyle Gazze’ye saldıran İsrail, sekiz Filistinli bakanı tutukladı.

 

Lübnan’dan yayın yapan el-Menar televizyonunun verdiği habere göre İsrail askeri güçleri düzenledikleri bir operasyonla aralarında “İşçi Bakanı”, “Vakıflar Bakanı” ve “Kudüs İşleri Bakanı”nın da bulunduğu sekiz Filistinli bakanı tutukladı.

 

İsrail’in, düzenlediği askeri saldırı ile tutukladığı kişiler arasında bakanların yanı sıra birçok yirmiden fazla bakan yardımcısı da bulunuyor.

 

ABD, askeri operasyonlar sırasında sivillerin zarar görmemesi şartıyla İsrail’in operasyonuna yeşil ışık yaktığını belirtmişti. Öte yandan Beyaz Saray sözcüsü Tony Seno yaptığı açıklamada “İsrail’in kendisini savunmaya hakkı olduğunu” dile getirerek düzenlenen operasyona gerekçe göstermişti.

 

Öte yandan Filistin emniyet güçlerinin verdiği bilgiye göre İsrail, Ramallah kentindeki “et-Tayreh” mahallesinde aradığı el-Yaho Işri adlı İsrailli askeri ölü olarak buldu. Halk Direniş Komitesi, İsrail’in operasyonu devam ettirmesi durumunda İsrailli askeri öldüreceğini açıklamıştı.

 

“Aksa Şehitleri Tugayları” İsrail’in çekilmemesi durumunda yurt dışındaki İsrail konsolosluklarına yönelik operasyonlar düzenleyeceklerini ifade etti. Yine Filistinli bir direniş gurubu Rişon Letsiyon adlı Tel Aviv’li birini kaçırdıklarını ve İsrail’İn geri çekilmemesi durumunda Rişon’un da öldürüleceğini dile getirdi.

 

İsrail’in Gazze şeridinin 600 metre kadar içerisinde 30 kadar tankı bulunuyor. Filistin güvenlik güçlerinin verdiği bilgiye göre İsrail’e ait savaş uçakları Gazze şehrindeki “İslam Üniversitesi’ni” bombaladı.

 

Bir İsrail savaş uçağı Hamas liderlerinden Zeki Derdisi’nin evine iki füze atarken, İsrail tankları da Filistin güvenlik güçlerine ait 3 binayı bombaladı.