YDH- Filistin’in seçilmiş Başbakanı İsmail Heniye, dökülen masum kadın ve çocuk kanlarının zafer getireceğini belirterek, Gazze’nin asla teslim olmayacağını söyledi.

 

El-Aksa televizyonundan açıklamalarda bulunan Başbakan İsmail Heniye, “Bugün burada yaşanan sıkıntı ve zorluklar, İslam’ın ilk yıllarında da yaşanmıştı, bu, ilahi bir imtihandır. Bu yolda dökülen kanlar sonuçsuz kalmayacaktır, dökülen masum kadın ve çocuk kanları zafer getirecektir” dedi.

 

Gazze savaşı sırasında askeri seçenekleri kullandıkları gibi diplomatik seçenekleri de kullandıklarını belirten Başbakan İsmail Heniye, siyasi heyetlerin çeşitli yabancı ülkelerde görüşmelerini sürdürdüklerini söyledi.

 

İsrail’in saldırılarının durdurulması ve ablukanın kaldırılarak sınır kapılarının açılması yönünde siyasi temaslarda bulunmaya devam ettiklerini belirten Başbakan İsmail Heniye, askeri seçenek olarak da düşman saldırılarına karşı direnmeyi sürdürdüklerini ve işgalcileri Gazze’de atarak zafer kazanacaklarını söyledi.

 

Filistinli direnişçileri de öven Başbakan İsmail Heniye, “Ben sizin alınlarınızı, ellerinizi, ayaklarınızı bastığınız toprağı öpüyorum. Siz Filistin halkının ve İslam ümmetinin onurunu savunuyorsunuz. Ben Filistin halkının bir temsilcisi olarak sizleri destekliyorum. Sizler Allah’ın yardımıyla zafer kazanacaksınız. Gazze asla yenilmeyecek, irademiz kırılmayacak, iraemiz ve inancımız zafer kazanacak” dedi.