YDH- El-Fetih’in askeri kanadı olan Aksa Şehitleri Tugayı, Beyt Lahiya’da düzenlenen bir istişhad operasyonunda 12 İsrail askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

 

Lübnan’dan yayın yapan en-Neşrah haber sitesinin bildirdiğine göre el-Fetih’in askeri kanadı olan Aksa Şehitleri Tugayları, Beyt Lahiya’da bir evde düzenlenen şehadet operasyonu ile 12 İsrail askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

 

Açıklamayı yapan el-Aksa Şehitleri Tugayı, Filistinli direnişçinin Gazze’nin Beyt Lahiya kentinde bir eve giren İsrail askerlerinin içinde üzerindeki bombaları patlattığını ve 12 İsrail askerinin ölümüne sebep olduğunu bildirdi.

 

Filistinli direnişçilerin bu operasyonu ile saldırıların başladığı günden bu yana öldürülen İsrail askeri sayısının 43’e ulaştığı, yaralı İsrail askeri sayısının ise 100’ü aştığı ifade edildi.

 

Öte yandan İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen debka adlı internet sitesi de Filistinli direnişçilerin roket ve havan topu saldırıları sebebiyle 42 İsrail askerinin daimi felç olduğunu belirtti.

 

İsrail basınında yer alan haberlere göre de Filistinli direnişçiler, saldırıların başladığı günden bu yana 700 roket saldırısı düzenledi. Direnişçilerin roket saldırılarında biri asker 4 İsrailli ölürken, 6’sı ağır olmak üzere 53 İsrailli de yaralandı.