YDH- Hamas ve İslami Cihat, İsrail askerlerine yönelik bugünkü operasyonları konusunda açıklama yaptı.

 

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, kendilerine bağlı keskin nişancıların Gazze’nin kuzeyinde iki İsrail askerini öldürdüğünü açıkladı.

 

Konuyla ilgili bir bildiri yayımlayan İzzeddin el Kassam Tugayları, direnişçilerin bugün de Mevtahim yerleşim merkezine iki füze, Aynu’s- Salise yerleşim merkezine de üç havan topu saldırısı düzenlediğini belirtti.

 

İslami Cihat’ın askeri kanadı olan Kudüs Tugayları da Gazze’deki bir İsrail askeri birliğine havan topu saldırısı düzenlediğini açıkladı.

 

Alman haber ajansı ise Kudüs Tugayları’na bağlı direnişçilerin el-Mağraka bölgesinde bir eve giren İsrail özel birliklerine bağlı askerleri pusuya düşürdüklerini ve patlattıkları bombayla evdeki İsrail askerlerinin ölmesine veya yaralanmasına sebep olduklarını duyurdu.

 

Bugün Askalan kentine düzenlenen üç roket saldırısının sorumluluğunu da İslami Cihat üstlendi.

 

Öte yandan el-Aksa televizyonu İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın bugün düzenlediği bir operasyonda 5 İsrail askerini öldürdüğünü belirtti.

 

El Aksa televizyonu ayrıca bugün İsrail askerlerinin girdiği bir evin Filistinli direnişçiler tarafından havaya uçurulduğunu duyurdu.