YDH- Katar, Doha’da düzenlenecek olan liderler toplantısına Filistin Özerk Yönetimi’nin görev süresi sona eren Başkanı Mahmud Abbas’ı, meşruiyetinin bulunmadığını gerekçe göstererek davet etmedi.

 

Katar Emiri Şeyh Hamad bin Halife Al-i Sani, Doha’daki zirve toplantısına Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’in davet edilmesine rağmen Mahmmud Ababs’ın neden davet edilmediği yönündeki sorulara açıklık getirdi.

 

Katar Emiri Şeyh Hamad bin Halife Al-i Sani, “Halid Meşal, Filistin Yasama Meclisi’ni elinde bulunduran Hamas’ın siyasi büro başkanıdır, ayrıca Gazze’deki durumun asli tarafıdır” dedi.

 

Mahmud Ababs’ın Filistin Özerk Yönetimi Başkanlığı’ndaki görev süresinin sona erdiğine dikkat çeken Katar Emiri, Mahmud Ababs’ın artık meşruiyetinin bulunmadığını belirtti ve toplantıya gelmesi durumunda da yasadışı sayılacağını söyledi.

 

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın da Katar tarafından Arap Zirvesi’ne davet edilmesine eleştiriler yönelten Mısır’ın açıklamalarına da tepki gösteren Katar Emiri, “İran bölgede etkili bir ülkedir, biz Ahmedinejad’ı gözlemci olarak davet ettik” dedi.