YDH- Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebu’l- Gayt, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının durdurulmasının Arap toplantılarının öncelikli gündemi olması gerektiğini söyledi.

 

Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebu’l- Gayt, bugün yapılacak olan Arap Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısına katılmak üzere Kuveyt’e geldikten sonra yaptığı basın toplantısında “Bu olağanüstü toplantıda Gazze’deki durumu ve İsrail saldırıları karşısında Filistin halkını nasıl destekleyebileceğimizi ele alacağız” dedi.

 

Toplantıda ateşkesin nasıl sağlanacağı ve İsrail askerlerinin Gazze’den nasıl çıkarılacağı konularının görüşüleceğini belirten Mısır Dışişleri Bakanı, “Ateşkesin sağlanması, İsrail askerlerinin çekilmesi, sınır kapılarının açılması ve üzerinde uzlaşmaya varılan uluslar arası gözlemcilerin sayısı ve bunlar aracılığıyla ateşkesin uygulanmasının şartları konularında görüşmelerde bulunacağız” dedi.

 

Ebu’l-Gayt, Doha’daki Arap zirvesi konusunda da “sanırım o toplantıda Gazze’nin yeniden yapılandırılması ve Gazze halkına insani yardım konuları ele alınacak” dedi.

 

Daha önce ateşkesle ilgili olarak İsrail askerlerinin çekilmesinden söz etmeyen Mısır’ın, Hamas heyetinin dün ateşkes konusundaki kırmızıçizgilerini açıklamasından sonra bugün “İsrail askerlerinin çekilmesi, sınır kapılarının açılması” konularından söz etmesi dikkat çekici bulundu.