YDH- Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, İsrail’e karşı mücadele edecek her hareketi silahlandıracaklarını söyledi.

 

Fars haber ajansının bildirdiğine göre Beyrut’ta düzenlenen direnişe destek konulu uluslar arası konferansta açılış konuşması yapan Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, “Hizbullah, silahlı olacak, silahlanmaya devam edecek ve İsrail’e karşı savaşacak her hareketi de silahlandıracaktır” dedi.

 

Dünyadaki tüm sorunların İsrail ve Amerika’dan kaynaklandığını belirten Şeyh Naim Kasım, “ABD’ye dünyada canının istediği her yeri gidip işgal etme hakkını kim veriyor? Amerika’nın halklarının sırtına binip kendini dünyanın efendisi olarak görme hakkını hain Arap liderlerinden başka kim veriyor?” dedi.

 

“İmam Humeyni’nin büyük şeytan olarak tanımladığı Amerika, İslam ülkeleri arasında kendi hedeflerini gerçekleştirmek için Siyonist rejimi bölgeye yerleştirmiştir” diyen Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, İsrail’in Gazzze’de işlediği cinayetlerin de bir soykırım olduğunu söyledi.

 

İsrail’in Gazze’de işlediği cinayetler sebebiyle tüm dünyada nefretle anıldığına dikkat çeken Şeyh Naim Kasım, Gazze’nin tüm özgürlükçülerin kıblesi olduğunu belirtti ve “Gazze’deki mazlum direnişçi halk, ABD ve Siyonist rejimin köleliğine boyun eğmemektedir” diye konuştu.

 

Hizbullah’ın silahlı olarak kalmayı sürdüreceğini belirten Şeyh Kasım, “Hizbullah silahlı olarak kalacaktır, daha da silahlanacaktır ve Siyonist rejime karşı savaşmak isteyen her hareketi de silahlandırmaya hazırdır” dedi.

 

Filistinli direnişçilerin Gazze’den füze atmaması durumunda Gazze’nin çoktan düşmüş olacağını belirten Şeyh Naim Kasım, “Dünya şu an sadece Siyonist rejime silahlanma hakkı veriyor. Biz de bu hakkın kendimize ait olduğuna inanıyoruz. BM Güvenlik Konseyi veya başka herhangi biri, bizi Siyonist rejim karşısında direnişten vazgeçmeye ikna edemez” dedi.